Blagoslovom adventskog vijenca i paljenjem prve adventske svijeće, te nastupom Balašević tribute band ”Tajni gaz” obilježen je početak prve nedjelje Adventa, odnosno Došašća, kojim počinje vrijeme priprave za Božić, za Kristovo rođenje.

I ovogodišnja manifestacija Advent u Kiseljaku, pod nazivom ”Božićna priča by Sky cola” izazvala je veliku pozornost. Na Javni poziv za zakup kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga na Adventu stigao je veliki broj ponuda, što dovoljno govori o zanimanju za manifestaciju.

Nikad ljepši i spektakularniji Advent u organizaciji Udruge mladih ”Kiss” okupio je mnoštvo Kiseljačana na Trgu Kneza Radoje, gdje posjetitelje dočekala bogata gastro ponuda, uz nezaobilazno kuhano vino i pića domaćih proizvođača, uključujući i vinarije. Novost ovogodišnjeg Adventa odnosno Božićne priče by Sky cola je u bogatijoj ponudi kulturnih i zabavnih ali i sadržaja za najmlađe za koje je, pored besplatnog klizališta, uređen zabavni park i ”božični grad” koji se nalazi u APC prostoru.

Manifestaciju organizira Općina Kiseljak u suradnji s Udrugom „Kiss” i trajat će do 23. prosinca, uz bogat i sadržajan program.

Inače Advent u Kiseljaku organizira se od 2017. godine.

Projekt za koji je zaslužna Udruga mladih Kiss podržali su Općina Kiseljak, predsjednica F BiH Lidija Bradara, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih poslova BiH, JP Elektroprivreda HZ HB, Sarajevski kiseljak, Juicy, Fondacija za glazbene, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo obrazovanja KSB, Predsjedatelj Sabora KSB, HT Eronet…