U Poslovnoj zoni Azapovići 23. svibnja upiličeno je svečano polaganje kamena temeljca kojim započinje izgradnja prvog logističkog distributivnog centra Lidl-a u Bosni i Hercegovini.
Na oko 60.000 m² PZ Azapovići investicijom vrijednom 100 milijuna eura službeno započinje poslovanje u BiH njemačke tvrtke.

Milijunska investicija koja za cilj ima razvoj lokalne zajednice i ekonomije pokazatelj je dobre suradnje lokalne zajednice na čelu s načelnikom Mladenom Mišurićem Ramljakom čiji je tim svakodnevno izvodio neophodne radove na izgradnji komunalne infrastrukture, pristupne ceste, odvodnje, struje i plina, sve što je bilo potrebno kako bi radovi krenuli prema planiranom tijeku i kako u Poslovnu zonu Azapovići vrijedi investirati.

Svečanosti su nazočili generalni direktor LIDL BIH Toljan Papajorgji, njemački veleposlanik u BiH dr. Thomas Fitschen, šefica sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu Delegacije EU u BiH Antonellu Di Sandri, načelnik Mladen Mišurić Ramljak i brojni drugi gosti.

Načelnik je iskazao čast što je upravo općina Kiseljak odabrana za veliku investiciju, koja je motivacija za brojne druge projekte koji će se realizirati u Kiseljaku. Ponosni smo na ulaganje Lidl-a u naš grad, ozbiljna tvrtka koja je ekološki osviještena i koja će donijeti nova radna mjesta.

Iz tvrtke LIDL BIH istaknuli su važnost uspješne suradnje i podrške koju su imali sa lokalnom zajednicom, naveli su kako se radi o modernoj građevini u skladu sa ekološki standardima koja otvara vrata za 200 novih radnih mjesta ali i suradnju s lokalnim proizvođačima, po čemu su i prepoznatljivi kako bi kupcima pružili svježe proizvode.