Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Jasna Duraković boravila je u posjeti općini Kiseljak,  koju je započela posjetom OŠ ”KISELJAK 2” Zabrđe gdje se sastala s ravnateljicom Amrom Huseljić.

U pratnji predsjednice Federacije BiH Lidije Bradara, ministrica Duraković posjetila je ured načelnika Mladena Mišurića Ramljaka. Načelnik je ministrici predstavio aktualne projekte,  gospodarske i društvene značajke općine, s naglaskom na mlade i nužnosti ulaganja u obrazovne kapacitete.

U drugom dijelu službenog posjeta upriličen je obilazak nove Gradske knjižnice, gdje se razgovaralo o unaprjeđenju knjižničarskoga fonda i posjeta Srednje škole Ivan Goran Kovačić i Srednje strukovne škole Fojnica u Kiseljaku, gdje su domaćini bili ravnatelji Mirjana Medić i Slavenko Ivičević.

Učenici srednje škole imali su priliku  upoznati  i postaviti pitanja ministrici Duraković, gdje se u ugodnom razgovoru s učenicima razgovaralo o obrazovanju, projektima koji ih zanimaju i njihovim planovima za daljnje školovanje.

Treći dio službenog posjeta nastavlja se obilaskom produženog boravka Čarobni svijet, domaćin direktorica Kristina Josipović gostima predstavila rad i aktivnosti boravka, nakon čega je upriličena posjeta Srednjoj mješovitoj školi “Zijah Dizdarević” iz Fojnice, koja ima dislociranu nastavu u Kiseljaku. Gosti su imali priliku razgovarati s ravnateljem Samirom Kučukom koji je također predstavio rad i djelovanje škole.

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti izrazila je zadovoljstvo posjetom općini Kiseljak i njenim domaćinima, naglasila je  važnost suradnje između federalnih institucija i lokalnih vlasti u unaprjeđenju obrazovanja.  ”Naš zajednički cilj je da našoj djeci bude bolje. Zajedničkim naporima možemo postići puno toga” kazala je ministrica Duraković.