Općina Kiseljak


Kontakt

kontaktt.fw

Brojač

760306
DanasDanas22
JučerJučer367
Tekući tjedanjTekući tjedanj7
Tekući mjesecTekući mjesec10796
UkupnoUkupno760306

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17 


 

 

Za poticanje lokalne uprave na izgradnju poduzetničkih zona, u cilju stvaranja preduvjeta za razvoj malih i srednjih poduzeća i otvaranje novih radnih mjesta na prostoru Federacije BiH u posljednjih devet godina izdvojeno 14,3 milijuna KM za izgradnju 60 poduzetničkih zona u općinama Federacije BiH, a u 2014. godini izdvojeno je ukupno 1,5 milijuna KM.

Ugovore o poticajnim sredstvima potpisali su načelnici i predstavnici općina Stolac, Gračanica, Gradačac, Gornji Vakuf – Uskoplje, Novi Travnik, Posušje, Tešanj, Kiseljak, Tuzla, Bosanski Petrovac, Ravno, Tomislavgrad, Orašje, Grude, Doboj Jug i Ilijaš.

Od ukupno izdvojenih poticajnih sredstava za poduzetničku infrastrukturu do sada je preko 90% tih sredstava namijenjeno za poduzetničke zone, a dodjela ovih poticajnih sredstava je dodatno animiralo općinske strukture da pokrenu ili ubrzaju aktivnosti na izgradnji poslovnih zona. Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će, u suradnji s nadležnim županijskim ministarstvima i jedinicama lokalne uprave, nastaviti aktivnosti na uspostavi i razvoju poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine.