Općina Kiseljak


Kontakt

kontakt2t.fw

Brojač

782740
DanasDanas317
JučerJučer433
Tekući tjedanjTekući tjedanj2651
Tekući mjesecTekući mjesec6973
UkupnoUkupno782740

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13 


Utorak, 11 Srpanj 2017 08:15

 

 

Kiseljak će ove godine primiti najljepši poklon za svoj rođendan, povodom Dana općine - 20. srpnja u ponedjeljak 17.srpnja bit će upriličeno svečano otvorenje gradskog trga, točnije trga kneza Radoje.


Izgradnjom trga dodatno se urbaniziralo središte Kiseljaka a gradski trg bit će mjesto za okupljanje i druženje na radost svih njegovih žitelja, s predviđenim klupama i fontanama kao i stalnom pozornicom kojom će biti riješen problem održavanja kulturnih događaja kroz godinu.

 

11.-tr


Središnji dio trga posvećen je stećku kneza Radoje, čija je kamena ornamentika s ovog spomenika zastupljena i u grbu općine. Inače, jedan od najvrjednijih stećaka u BiH je stećak župana župe Lepenica, kasnije velikog kneza Radoje Radoslića na Brdanjku u Zabrđu.

 

11-tr 2


Čast da prvi nastupe na pozornici pripala je Koljonfskim tamburašima, Općina Kiseljak i Koljnof (Mađarska) dugi niz godina njeguju prijateljstvo gradova prijatelja. 


Koncert povodom otvorenja Trga kneza Radoje održat će se 24. srpnja u 20 sati, gdje će nastupiti tri formacije glazbenika iz Mađarske, Koljnofski tamburaši, WhatsUpci i Bondesolj. 

.
Moderno uređen i impozantan trg zablistati će prilikom predstavljanja javnosti, gdje ih očekuje bogat i raznolik program , našom kulturnom i povijesnom baštinom trebamo se ponositi, naglasio je načelnik Mladen Mišurić-Ramljak pozivajući sve kiseljačane da nazoče koncertu povodom  otvorenja novog gradskog trga.