Općina Kiseljak


Kontakt

kontakt2t.fw

Brojač

795443
DanasDanas98
JučerJučer200
Tekući tjedanjTekući tjedanj1164
Tekući mjesecTekući mjesec6922
UkupnoUkupno795443

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 182 


Petak, 09 Lipanj 2017 06:58

 

iftar 1

 

Na poziv Medžlisa islamske zajednice Kiseljak i Mreže mladih MIZ Kiseljak, mladi iz Frame na čelu sa fra Zoranom Vukovićem, župnikom Župe Kiseljak i fra Ivicom Matišićem nazočili su predavanju i iftaru koje se održalo u prostorijama Vakufskog centra.


Susret je započeo Mirza ef. Bilić koji je predstavio rad i djelovanje Mreža mladih a predavanje je vodio Hamza ef. Berbić i Kenan ef. Bajrić, glavni imam Kiseljaka

.
Framaši su imali priliku obići džamiju i nazočiti klanjanju te su na koncu susreta razmijenili darove. Framaši su na poklon dobili prijevode Kur'ana dok je fra Ivica Matišić Kenanu ef. Bajriću darovao knjigu o susretu sv. Franje i sultana.

 

iftar 2


Ovaj susret je za Framu Kiseljak bio jako poučno i neobično iskustvo. Shvaćajući u kakvome vremenu živimo i kolike se razlike i sukobi stvaraju, od velike je važnosti održavati ovakve susrete te razvijati međureligijski dijalog s ciljem međusobnog prihvaćanja.


Zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu te pozivamo i ostale Frame, ako su u mogućnosti,da organiziraju susrete ovog tipa te da tako proširimo lijepu i pozitivnu poruku o međusobnom poštovanju i prihvaćanju, jer ne možemo birati s kime živimo ali možemo izabrati da živimo u miru, ljubavi i jedinstvu, stoji u priopćenju Frame Kiseljak.