Općina Kiseljak


Kontakt

kontakt2t.fw

Brojač

795443
DanasDanas98
JučerJučer200
Tekući tjedanjTekući tjedanj1164
Tekući mjesecTekući mjesec6922
UkupnoUkupno795443

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 181 


Četvrtak, 18 Svibanj 2017 12:20

 

 

religija tekst


Prvi sastanak međureligijskog vijeća općine Kiseljak, čiji je inicijator i pokretač načelnik Mladen Mišurić-Ramljak održan je 17. svibnja u prostorijama Župnog ureda sv. Ana u Lepenici.


Sastanku su nazočili predstavnici katoličke i pravoslavne crkve s područja općine Kiseljak kao i predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak.


Cilj sastanak bio je da se predstavnici međureligijskih grupa međusobno bolje upoznaju dok je glavna tema sastanak bila ispraćaj na posljednje prebivalište bez obzira na vjersku pripadnost.


Primarne teme su bile groblja na području općine i izgradnja gradske mrtvačnice koja bi imala uvjete za smještaj i obred sve tri vjerske pripadnosti.


''Od velike je potrebe da uredimo i ovaj segment u Kiseljaku, općini s velikim brojem grobalja, njih stotinjak'' kazao je načelnik.

 

religija svi


Glavni kiseljački imam Kenan ef. Bajrić, koji je zajedno s načelnikom bio inicijator ovakvog jednog važnog događaja istaknuo je važnost realiziranja ovakve jedne ideje smatrajući kako trebamo ići u korak s europskim standardima, ako želimo biti članicom onda moramo i taj iskorak napraviti, naglasio je ef. Bajrić.


Dogovoreno je kako će se sastanci međureligijskog vijeća općine Kiseljak održavati redovito te zajednički rješavati pitanja koja su od važnosti za lokalnu zajednicu.