Općina Kiseljak


Kontakt

kontakt2t.fw

Brojač

795443
DanasDanas98
JučerJučer200
Tekući tjedanjTekući tjedanj1164
Tekući mjesecTekući mjesec6922
UkupnoUkupno795443

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 178 


Četvrtak, 04 Svibanj 2017 10:05

 

 

trg 4.5-1

 

Sukladno Regulacijskim planom Kiseljak III u općini se nastoji svake godine uraditi ili dovršiti nešto od planiranog što se tiče infrastrukture i infrastrukturnih objekata.


Kako je i planirano sredinom mjeseca travnja krenulo se s realizacijom projekta izgradnje gradskoga trga, odnosno trga kneza Radoje.


Radi se o prostoru koji je nedostajao općini Kiseljak a čiji će središnji dio biti posvećen stećku kneza Radoje, koje je naša kulturna i povijesna baština čime se trebamo ponositi, kazao je načelnik Mladen Mišurić-Ramljak.

 

trg 4.5-2


Kiseljački kraj je poznat po srednjovjekovnim stećcima a jedan od najljepših je stećak župana župe Lepenica, kasnije velikog kneza Radoje Radoslića na Brdanjku u Zabrđu.


Kamena ornamentika s ovog spomenika zastupljena je u grbu Općine Kiseljak. Stoga će upravo spomenuti trg krasiti replika stećka kneza Radoje.


Gradski trg bit će mjesto za okupljanje i druženje na radost svih njegovih žitelja s predviđenim klupama i fontanama kao i stalnom pozornicom kojom će biti riješen problem održavanja kulturnih događaja kroz godinu.

 

trg 4.5-4


Svečano otvorenja trga planirano je za mjesec srpanj.


No pored izgradnje gradskog trga u Kiseljaku je u tijeku izvođenje radova na uređenju nogometnog stadiona, sportsko –rekreacijskog centra, rekonstrukcije lokalnih putova, izgradnja nogostupa, kao i izgradnja vodospreme za naselja Jehovac, Gomionica,Gromiljak, Rudnik....

 

trg 4.5-3


Navedeni projekti pokazatelj su lijepo uređena grada a realizacijom novih projekata bit će dodatno urbanizirano središte Kiseljaka.