Općina Kiseljak


Kontakt

kontakt2t.fw

Brojač

782744
DanasDanas321
JučerJučer433
Tekući tjedanjTekući tjedanj2655
Tekući mjesecTekući mjesec6977
UkupnoUkupno782744

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53 


Petak, 28 Travanj 2017 13:15

 

 

nac 28 2

 

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak nazočio je svečanom otvorenju vrtića ''IKRE'' i Škole Kur´ana u Kiseljaku.


Riječ je o projektu Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, koji je osmišljen prije dvije godine s ciljem izgradnje prvog vrtića za bošnjačku djecu i odgojem predškolskog uzrasta.


Općina Kiseljak, sukladno svojim mogućnostima podržala je izgradnju dječjeg vrtića oslobađanjem plaćanja troškova postupka izdavanja urbanističke suglasnosti i građevinske dozvole.


Načelnik Mladen Mišurić-Ramljak u svom govoru naglasio je važnost obrazovanja djece i njihovog odgoja, kako bi sutra bili na koristi kako općine tako i BiH, te zaželio puno uspjeha i sreće Medžlisu Islamske zajednice u daljnjem radu.

 

nac 28 1


Općina Kiseljak ne obračunava godišnju rentu u vlasništvu vjerskih zajednica koje djeluju na području općine a to se odnosi i na predškolske i školske odgojne ustanove, što je jako bitna financijska podrška u radu ovakvih institucija, kazao je načelnik.


Cijeli projekt iznosi 430.000 KM a izgradnju vrtića podržalo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba, Kantonalno ministarstvo prostornog uređenja, ostatak sredstava osiguran je od donatora iz Kuvajta, posredstvom Vakufske direkcije i ostalih dobročinitelja.