Općina Kiseljak


Kontakt

kontakt2t.fw

Brojač

782742
DanasDanas319
JučerJučer433
Tekući tjedanjTekući tjedanj2653
Tekući mjesecTekući mjesec6975
UkupnoUkupno782742

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43 


Srijeda, 26 Travanj 2017 11:30

 

zoroja 1

 

U Izložbenom paviljonu Srednje škole 25.travnja u organizaciji HKD ''Napredak'' upriličena je izložba likovnih uradaka Stipe Zoroje .


Stipe Zoroja, umjetnik iz Livna čija su dijela bila izložena u poznatim galerijama kako u Europi, tako diljem Hrvatske i BiH predstavljena su i Kiseljaku.


Kiseljačkoj publici predstavio se opusom ''Dinara u likovnoj interpretaciji'' .

 

zoroja 2


Zoroja je slikar ustrajnih nemira i nemirenja sa postignutim, on ustrajno varira onaj čin zagonetnosti počev od neposredne vezanosti za zagonetni duh Dinare koji se manifestirao, najčešće, u zgusnutoj plavoj gami, gdje je boja izišla iz svoga okvira atribucije i postala metaforom zagonetnosti i duhovnog čuda koje je Dinara spregla u svoje biće, opisao je tako opus likovni kritičar Vojislav Vujanović.

 

ZOROJA 3


Likovni umjetnik Zoroja poznat kako na svojoj paleti miješa različite kvalitete, ne da bi dobio neki lokalni ton, već da bi taj ton usuglasio sa svojim unutarnjim stanjem, zbog toga njegov kolorizam ponekad poprima pomalo začudne akorde, pa pojavljuju se neke iznenadne bojene pjege koje, svojim intenzitetom, stoje u kontrapunktalnom odnosu sa općim tonalitetom , navodi u svom izlaganju Vujanović.

 

zoroja 4


Upravo taj izraženi kolorit boja, koji odiše vedrinom oduševio je posjetitelje a postavku izloženih dijela njih 50 uredila je prof . Ivana Ribičić


U glazbenom dijelu programa uz zvuke gitare večer je upotpunio španjolskom izvedbom dr. Marko Bukša.

 

zoroja 5

 

zoroja 6

zoroja 7