Općina Kiseljak


Kontakt

kontakt2t.fw

Brojač

795440
DanasDanas95
JučerJučer200
Tekući tjedanjTekući tjedanj1161
Tekući mjesecTekući mjesec6919
UkupnoUkupno795440

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 130 


 

28.2-2

 

U organizaciji Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići u Kiseljaku je upriličeno otvorenje stambene jedinice za korisnike Zavoda.

 

Lokalna zajednica u Kiseljaku nastala je s ciljem osamostaljivanja i pružanja boljih uvjeta i mogućnosti za život osobama koje su prošle kroz teška razdoblja u životu.


U Kiseljaku je od 2013.godine do danas to omogućeno za trinaest osoba koje su smještene u tri stana u ulici Vatroslava Lisinskog.


Korisnici su iz raznih krajeva BiH: Vareša, Sarajeva, Zavidovića, Kiseljaka i Hercegovine. Nakon što su osjetili poteškoće i gorčinu života došli su najprije u Zavod Bakoviće, a kada su pokazali svoju volju za rad, poslušnost, trud za rješavanje i nadilaženje svojih problema, kao nagradu dobili su premještaj u novoopremljene stanove u Kiseljaku.


Pohvalno je koliko su ovi ljudi uključeni u društveni život te u razne aktivnosti koje im se nude. Svaki korisnik ima svoju djelatnost koja dolazi do izražaja kroz izradu ručnih radova, proizvodnju prirodne kozmetike, izradu čestitki i raznih pletiva.

 

28.2-3


Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača otvorio novoizgrađene stambenu jedinicu u kojoj će biti smješteni korisnici Zavoda.

 

Svečanom otvaranju nazočili su načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak, predstavnici Zavoda Drin i predstavnici Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Bakovići, predstavnici nevladinih organizacija, predstavnici Centara za socijalnu skrb, predstavnici Federalnog Ministarstva rada i socijalne politike, te Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom

 

28.2-1

 

Novac za kupovinu stambenih jedinica dobiven je kao Kapitalni transfer neprofitnim organizacijama za rekonstrukciju ustanova za zbrinjavanje na nivou F BiH.

 

Ravnateljica Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići Nada Sušić Sijerčić, istaknula je kako ovaj sustav podrške omogućuje osobama s intelektualnim teškoćama potpunu socijalnu uključenost i sudjelovanje u zajednici, najvažnije je da konačno imaju svoj dom i imaju pravo na izbor. Uspjeli smo stvoriti kvalitetne uvjete našim korisnicima i omogućiti im život dostojan čovjeka, kazala je ravnateljica Zavoda.

 

28.2-4

 

Ovaj program stanovanja nudi odraslim osobama s intelektualnim teškoćama smještaj u stanovima u zajednici uz pružanje podrške, kako bi te osobe mogle živjeti što je moguće samostalnije.

 

28.2-5