Općina Kiseljak


Kontakt

kontakt2t.fw

Brojač

782744
DanasDanas321
JučerJučer433
Tekući tjedanjTekući tjedanj2655
Tekući mjesecTekući mjesec6977
UkupnoUkupno782744

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51 


Srijeda, 30 Studeni 2016 12:01

 

 

Konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća Kiseljak održana je 29. studenog u 17 sati u Vijećnici Općine.


Sjednica novog saziva održana je u zakonskom roku i po svim legalnim i legitimnim procesima sukladno odredbama općinskog Statuta i Poslovnika o radu Općinskog vijeća Kiseljak.


Polaganjem svečane prisege novoizabranih vijećnika da će u četverogodišnjem mandatu djelovati časno i odgovorno od ukupno 23 vijećnika, njih 16 položili su svečanu prisegu.

 

hdz vij


Vijećnici stranke SDA-a (njih 7) nisu nazočili svečanoj konstituirajućoj sjednici zbog spornog pitanja oko statusa predsjedatelja Vijeća.


Pitanje predsjedatelja Općinskog vijeća ostaje otvoreno dok se ne nađe zajedničko rješenje, dok je za zamjenika predsjedatelja izabran vijećnik Zvonko Udovičić (HDZ BiH ) koji je i u prošlom sazivu obnašao dužnost zamjenika predsjedatelja Općinskog vijeća.

 

hd vij


Konstituirano je Povjerenstvo za izbor i imenovanje gdje je za zamjenika predsjednika Povjerenstva izabran Mato Puljić (HDZ BiH) a mjesto predsjednika ostalo je ne popunjeno jer je sukladno dogovoru pripalo nekom od strane vijećnika iz stranke SDA.


Sjednica je privedena kraju popunjavanjem i ostalih 10 povjerenstava.

 

hdz op vij


Sukladno rezultatima lokalnih izbora, u novi saziv Općinskog vijeća koje broji 23 vijećnika ušlo je 11 vijećnika HDZ BiH, 7 vijećnika SDA, 2 vijećnika HDZ 1900, 2 vijećnika SDP, i 1 vijećnik DF.