Općina Kiseljak


Kontakt

kontakt2t.fw

Brojač

795441
DanasDanas96
JučerJučer200
Tekući tjedanjTekući tjedanj1162
Tekući mjesecTekući mjesec6920
UkupnoUkupno795441

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 169 


Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 07:27

 

 

 

pos 28 tekst

 

Djelatnici Općine Kiseljak, na čelu s načelnikom Mladenom Mišurićem – Ramljakom, zajedno s djelatnicima Šumarije Kiseljak, na čelu s upraviteljem Vinkom Jurkovićem, 28. studenog 2016. godine odazvali su se akciji pošumljavanja.


Jesenska sadnja je najbolje vrijeme za pošumljavanje, kazali su djelatnici Šumarije. Od vrsta sadnica na lokaciji Čubren zasađeno je 5 duluma bora.


Za vrijeme sadnje poštovani su svi standardi vezani za pripremu sadnog materijala i načina sadnje, stoga se očekuje dobar uspjeh ove akcije. Cilj pošumljavanja jest vratiti šumi ono što joj se svakodnevno oduzima, neplanska sječa i krađe ozbiljno ugrožavaju jedno od najvrjednijih prirodnih bogatstava – šume.

 

pos 28.11-1


Podatak koji posebno raduje je taj kako je pošumljavanje,barem na području općine Kiseljak, dodatno unaprijeđeno u odnosu na proteklih dvadeset godina.

 

 

Prema riječima djelatnika kiseljačke Šumarije koja je dio Šumsko-gospodarskog poduzeća Šume Središnje Bosne d.o.o. Donji Vakuf, pošumljavanje je sastavni dio njihovih redovitih aktivnosti, a povremeno organiziraju i akcije pošumljavanja u kojima priliku da iziđu na teren imaju i oni čiji posao nije vezan uz gospodarenje šumom.

 

pos 28.11